Mistere & Alienë

Traktati i ri franko-gjerman

Komuniteti Europian U€, nuk është gjë tjetër veçse një korporatë private, në të cilën dy aksionarët kryesorë (Gjermania dhe Franca) po nënshkruajnë një pakt të bashkimit, nëpërmjet të cilit ata do të kontrollojnë absolutisht gjithë korporatën. Aksionarët e pakicës? (dmth. të gjitha vendet e tjera) vlenin pak para këtij traktati, tani nuk do të vlejnë më asgjë.

Po ne shqiptarët, që duam të integrohen dhe të jenë pjesë e saj, ja vlen të bashkohemi në këtë korporatë, të bëhemi skllevër të saj apo të punojmë për veten tonë.

Këto janë sfidat e shqiptarëve!

Duke cituar të madhin Gjergj Fishta, kujtojmë Evropës që shqiptarët janë këtu dhe janë zgjuar!

Uh! Europë, ti kurva e motit,
Qi i rae mohit besës e Zotit,
Po a ky â shêji i gjytetnís:
Me dá token e Shqypnís
Per me mbajtë klysht e Rusís?
Po ti a kshtû sod na i perligje
Njata burra qi m’ kto brigje
Per tý vehten bâne flije
Kur ti heshtshe prej ligshtije?

 

Loading...
Etiketat

Artikuj të ngjashëm

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close
Close