Home * Lajme * Ekonomi * Të gjithë lekët që keni janë fallso

Të gjithë lekët që keni janë fallso

Pse të gjithë lekët që janë në qarkullim janë fallso? Sepse është një copë letre pa asnjë garanci nga rezerva e arit, sepse Banka Qendrore (private) i kushton 50lek për të prodhuar një kartëmonedhë, kosto e letrës dhe bojës, kurse ne na jep borxh vlerën nominale të tij bashkë me interesa që nuk do mundemi ti paguajmë kurë pasi nuk mund të printojmë lekë vetë por duhet ti paguajmë me punë si skllav dhe me të mirat materiale që kemi.

Janë fallco sepse nuk kanë shkrimin:

  1. Të konvertueshme në ar.
  2. Ligja dënon ata që fabrikojnë dhe ndajnë bileta të fallsifikuara.
  3. I paguhen prurësit me të parë.

Shikoni ndryshimin nga lekët që prodhoheshin në shqipëri!

loading...