Home * Tag Archives: shqiptar

Tag Archives: shqiptar

Kodet e lashta të botës i mbajnë Shqiptarët

Bota po kapërcen në një kohë të re ku gjithçka dhe gjithkush, që nga individi e gjer tek shteti, kombi, perandoria apo vetë rraca njerëzore do matet dhe peshohet, do çmohet dhe klasifikohet, do provohet dhe përzgjidhet, do ruhet ose hidhet, do qajë ose gëzojë, do vdesë ose rrojë duke kaluar pashmangësisht nëpër tunelin, urën apo peshoren universale të vetë ...

Read More »

Kalendari shqiptar unik në botë

Populli shqiptar ka patur që në kohëra të lashta një kalendar të vetin, i cili është kalendar unik në botë përkah veçoritë e tij dhe ka qenë në përdorim vetëm nga shqiptarët. Më pas gjatë periudhave të ndryshme historike janë adoptuar dhe kalendarë te tjerë si grekë e romakë, që kanë arritur të stabilizohen si variante ‘shqiptare’ të atyre kalendarëve. ...

Read More »

Mundësitë e shqiptarëve nga Atlantida legjendare

Mundësia e prejardhjes së shqiptarëve nga Atlantida e lashtë legjendare, kuptohet, është totalisht në suazat e një hipoteze të së mundshmes, me tendenca serioze akademike edhe të dëshmimit të saj të afërt materialo-shkencor. Në kuluaret e historiografisë botërore, ekzistojnë një tendencë serioze e dëshmimit të mundshëm të një hipoteze tejet të guximshme se, shqiptarët dhe baskët, janë 2 popuj specifik ...

Read More »

Thënie mbi shqiptarët e Shqipërinë

“Nga thëniet të cilat mbledhim nëpër lista të caktuara duhet përfshirë edhe ato të cilat nuk na pëlqejnë, por që i takojnë temës. Sfida më e madhe është të pranohet dhe të hidhet në shesh e vërteta e jo të injorohet ajo.” – Skender Mustafi “…duam vetëm bashkimin dhe unitetin e racës shqiptare, përparimin e saj intelektual dhe ekonomik me ...

Read More »

Edhe një shqiptar tjetër vritet nga policia Greke, numri shkon në 96-të.

Një tjetër shqiptar ka vdekur nga dhuna e policisë greke. Lajmin e bën të ditur gazetari shqiptar që jeton në Athinë, Shpëtim Zinxhiria. “Dyshimi që pata publikuar pak ditë më parë lidhur me zhdukjen e shqiptarit nga punonjës të policisë greke është i vërtetë”, shkruan Zinxhiria. Sipas tij, ngjarja ka ndodhur kohë më parë nga punonjës të policisë së Rajonit ...

Read More »

Vjedhja e fundit nga Skifterat

Lexoni artikullin per te zbuluar se cfare kane vjedhur Skifterat e Lacit se fundi….

Read More »