Teknologji

Rritja e tregut të aplikacioneve, Kina 50% të shkarkimeve

Nëse tregu i smartfonëve vuan, e njëjta gjë nuk mund të thuhet për atë të aplikacioneve, të lindur pak më shumë se 10 vjet më parë pas lancimit të iPhone. 2018 ishte një vit tjetër i rritjes me shkarkime që tejkalonin shifrën prej 194 miliardë dollarësh, një rritje prej 35% krahasuar me vitin 2016. Shpenzimet globale, megjithatë, kaluan 100 miliardë dollarë. Kina është forca lëvizëse: si për smartphone, edhe për shkarkime, ajo përfaqëson 50% të të gjithë shkarkimeve të aplikacioneve. WhatsApp kalon Facebook në listën e aplikacioneve sociale më të shkarkuara. Sipas analizës së App Annie, aplikacionet përdoren për 50% më shumë kohë se në 2016.
Në renditjen e 10 aplikacioneve nga numri i përdoruesve dominon Facebook, e ndjekur nga dy aplikacione të tjera të ekosistemit Zuckerberg (WhatsApp dhe Messenger), në vendin e tretë WeChati kinez. Renditja e shkarkimeve në sheh në vendin e parë Messenger, e ndjekur nga WhatsApp që shtyn Facebook në vendin e tretë. Në botën e lojrave vazhdojnë të dominojnë klasikët e mëdhenj, të tilla si Candy Crush dhe Pokémon Go, por fenomene të reja si Battle Royale Helix Jump and Hole.jo.

Loading...

Artikuj të ngjashëm

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close
Close