Home * Lajme * Koreja e veriut: Kim John urdhëron evakuimin e menjëhershëm të kryeqytetit

Koreja e veriut: Kim John urdhëron evakuimin e menjëhershëm të kryeqytetit

Artikujve të gazetës ruse Pravda thonë se më shumë se 600.000 njerëz – rreth 25 për qind e popullsisë së qytetit janë evakuuar urgjentisht, pas përshkallëzimit të tensioneve midis Koresë së Veriut dhe Shteteve të Bashkuara.

Sipas raporteve të medias në Korenë e Jugut, banorët janë përshëndetur me njëri-tjetrin pasi ka një shqetësim të përhapur se lideri tiranik është gati për të vepruar pas muajsh të testeve bërthamore.


Gazetarëve të huaj i është thënë se vendi është duke u përgatitur për një “ngjarje të madhe të rëndësishëme”, në rastin e festës kombëtare të Koresë së Veriut, të quajtur ‘ Dita e Diellit ‘.

loading...