Home * Mistere & Alienë * Mistere * Fundi i botës? Ja çfarë thotë bibla për fenomenin që pritet të ndodhë në 21 Janar në Tokë
A rare celestial occurrence as a 'Super Blue Blood Moon' is seen at Santa Monica Beach in Santa Monica, Calf., Wednesday, Jan. 31, 2018. The moon is putting on a rare cosmic show. It's the first time in 35 years a blue moon has synced up with a supermoon and a total lunar eclipse. NASA is calling it a lunar trifecta: the first super blue blood moon since 1982. That combination won't happen again until 2037. (AP Photo/Ringo H.W. Chiu)

Fundi i botës? Ja çfarë thotë bibla për fenomenin që pritet të ndodhë në 21 Janar në Tokë

Ndërmjet 21 dhe 22 janarit një shkëlqim misterioz i kuq do të ndriçojë qiellin për rreth tre orë. Fenomeni i parë hënor i vitit do të kombinojë tre ngjarje të ndryshme – një Superhënë, një Eklips hënor dhe një Moon Wolf.

Një eklips hënor, ose hëna e gjakut, shpesh është subjekt i magjepsjes për shumë teoricienë konspirativë dhe njerëz fetarë, transmeton lajmi.net.

Hëna e gjakut është një ngjarje relativisht e zakonshme që ndodh çdo një deri në tre vjet.

Sidoqoftë, entuziastët e qiellit do të duan ta kapin këtë sepse tjetra nuk do të ndodhë deri më 26 maj 2021.

Pavarësisht se kjo është një dukuri e rregullt, shumë kultura dhe fe gjatë historisë janë përpjekur të paraqesin bindjen se hëna e gjakut është një shenjë e apokalipsit afërt.

Disa besimtarë besojnë në profecinë e hënës së gjakut – besimi i eklipsit hënor është një shenjë e “kohës së fundit”.

Çfarë thotë Bibla për Hënën e Gjakut?

Bibla nuk përdor në të vërtetë shprehjen “hëna e gjakut”, por ka përmendje të rëndësishme të hënës që ndryshon ngjyrën.

Përmendja e parë dhe e vetme në Dhiatën e Vjetër është në librin e Joelit dhe parashikon një ngjarje apokaliptike që do t’i ndajë besimtarët nga jobesimtarët.

Ai thotë: «Dielli do të shndërrohet në terr dhe hëna në gjak, para se të vijë dita e madhe dhe e tmerrshme e Zotit.» (Joeli 2:31)

Një pasazh tjetër i ngjashëm shfaqet në Dhiatën e Re, në Veprat dhe Zbulesat.

Ai thotë: «Dielli do të shndërrohet në errësirë ??dhe hëna në gjak para se të vijë dita e madhe dhe e dukshme e Zotit.» (Veprat 2:20)

Për shumë njerëz nocioni i fundit të botës është afër pas një eklips hënor.

Megjithatë, ka disa dëshmi se Hëna e Gjakut mund të ndikojë në disa gjëra në Tokë.

/Syri.net

loading...