Teknologji

Teknologji

Telegram fiton 3 milionë përdorues të rinj brenda 24 orëve

Sistemi i mesazheve ‘Telegram’ , i cili ka në fokus privacinë ka shtuar të paktën 3 milionë përdorues të rinj.…

Zbulimi i kordave (stringjeve) – revolucioni i madh shkencor i shekullit-21!

Teoria e Kordave (String theory) pika ku takohet Relativiteti i Përgjithshem dhe Mekanika Kuantike. Çfarë janë kordat (stringjet)? A janë…

Karburantet bërthamore, burimet energjetike të së ardhmes… kozmike

Të gjitha paisjet teknike, nga mekanizmat me të thjeshta deri tek mekanizmat me të ndërlikuara nuk mund të funksionojnë pa…

Nga materia, tek antimateria: a janë këto, të vetmit përbërës materialë të natyrës?

Zbulimi i antielektroneve në vitin 1933 nga Andersoni, i cili duke studiuar rrezet kozmike, vuri re se kur këto kalojnë…

Shkenca në udhëkryq për ti dhënë fund zgjidhjes shekullore të krijimit të Universit

Nëse universi është krijuar prej një shpërthimi të quajtur Big-Bang, po vetë ky, si u krijua dhe pse? Ky univers,…

Misteret e jshtëzakonshme të trurit Homo-Sapiens

Truri ynë është i aftë të marrë rreth 100 milion bite apo njësi informacionesh që vijnë prej shqisave të ndryshme.…

Siguria kibernetike e Izraelit

Me prodhimin e virusit Stuxnet në 2010, Izraeli u demonstrua superfuqi kibernetike. Qysh atëhere, ka arritur ta ruajë një status…

Rregullat e reja të lojës nga FAKEBOOK

Kjo është rruga drejt kontrollit më të rreptë ndaj përdoruesve të facebook-ut. Cfarë do të thotë kjo, nëse doni të…

Rritja e tregut të aplikacioneve, Kina 50% të shkarkimeve

Nëse tregu i smartfonëve vuan, e njëjta gjë nuk mund të thuhet për atë të aplikacioneve, të lindur pak më…

Në trupin e njeriut ndodhen të paktën 5 000 lloje bakteresh

Pas përditësimit të katalogut të baktereve në trupin e njeriut, nga rreth 1 500 llojet që njiheshin deri tani, numërohen…
Close
Close