Home * Mesazh +

Mesazh +

“Nanë, un nuk i tradhtova shokët!”/ Zbulohet letra e rrallë e Pjetër Arbnorit

Letra e nxjerrë fshehurazi nga burgu me 2 korrik 1979, ku Arbnori shpjegon  gjithë rrethanat e arrestimit, dëshmitarëve të rremë dhe presioneve për ta detyruar të bëhej bashkëpunëtor i Sigurimit. Në morinë e letrave të shkëmbyera me familjen, gjatë viteve të burgut, Pjetër Arbnori ka lënë edhe këtë letër, dërguar fshehurazi nga burgu nënës së tij me 2 korrik 1979,  ku flet ...

Read More »

Kuptimi i jetës për çdo shenjë të horoskopit

Astrologët konfirmojnë se çdo shenjë e zodiakut ka prioritetet e veta në jetë. Le t’i zbulojmë se cilat janë dhe shihni nëse përputhen me realitetin tuaj. Dashi Dashi kalon gjithë jetën duke kërkuar domethënien e jetës së vet, edhe pse mund të tingëllojë paradoksale. Për ta është e rëndësishme të dinë për çfarë jetojnë. Përfshihen në histori zbavitëse dhe ndonjëherë ...

Read More »

Këto janë rrënjët e çdo problemi në jetën tuaj

Të qenët jorealist e të paturit pritshmëri të mëdha mund të rezultojë lënduese. Kjo është një sjellje e rrezikshme sipas psikologëve, sepse pritshmëritë e larta janë pikërisht rrënjët e çdo problemi në jetën tuaj. Në një moment apo tjetër do t’ju duhet të zbrisnit nga retë dhe të ktheheni me këmbë në tokë. Fusha e dashurisë është ajo e “minuara” ...

Read More »

Viti i derrit në horoskopin kinez

Përsos horoskopit internacional është edhe ai kinez i cili këtë vit vjen me shumë supriza. Ky vit për kalenderin kinez  konsiderohet si viti i dërrit. Ai do të festohet më 5 shkurt sipas kalendarit hënor kinez dhe që nisi të kremtohej që nga viti 400 Para Krishtit.. Shenja e derrit në horoskop është për të lindurit në këto vite: 2019, ...

Read More »

Thënie mbi shqiptarët e Shqipërinë

“Nga thëniet të cilat mbledhim nëpër lista të caktuara duhet përfshirë edhe ato të cilat nuk na pëlqejnë, por që i takojnë temës. Sfida më e madhe është të pranohet dhe të hidhet në shesh e vërteta e jo të injorohet ajo.” – Skender Mustafi “…duam vetëm bashkimin dhe unitetin e racës shqiptare, përparimin e saj intelektual dhe ekonomik me ...

Read More »

Dipllomacia

Diplomacia është arti për të shtyrrë vendimet deri sa ato nuk zgjidhen vetë.

Read More »

Fitimtarët

Ajo që ndan fituesit nga humbësit është mënyra se si një person reagon ndaj çdo kthese të re të fatit. Donald Trump

Read More »

Shtëpia jonë

Dikush do jap shtratin, por unë do të të jepja një shtëpi! E kupton? Një shtëpi. E di ç’do të thotë? Do të thotë një puthje mirëmëngjesi kur sytë i ke ende të mbyllur e fytyrën ende të enjtur…! Një kafe e ngrohtë para pune. Një telefonatë në mes të punës kur je e stresuar vetem për të të thënë ...

Read More »

Vajtim për robëri të shqiptarëvet

O të humbur shqipëtarë, Seç qenkeni për të qarë! Për të qar’ e për të sharë, Për të shar’ e për të vrarë! Armiqtë mbë dhé ju hodhnë, Dhe ju shtypnë sa u lodhnë! Sa u lodhn’ e sa ju ngopnë Ju gdhendnë edhe ju rropnë. As bukë, as brekë s’ju lanë, Ju punoni, ata hanë! Nuk ju lan’ as ...

Read More »

Letër babait

Urime! Rrudhat në fytyrën tënde tregojnë shumë për kalvarin e vuajtjeve që un ju kam shkaktuar. Janë të vetmet që nuk mund ti fshehësh përballë meje! Ta njoh dhe shpirtin babi, i copëtuar e aspak i qetë për të ardhmen e fëmijëve të tu. Por përsëri mbahet, është një shpirt fisnik e plot dashuri. Të dua baba! U solle mirë e ...

Read More »