Home * Lajme * Kundër Informim * 2 mars 1444 – Krijohet Lidhja e Lezhës

2 mars 1444 – Krijohet Lidhja e Lezhës

Lidhja caktoi Skënderbeun si komandant të përgjithshëm të një ushtrie prej 8000 kalorësish dhe 7000 këmbësoresh, forca e së cilës u vu në provë pas pak muajsh,  kur doli fituese ndaj një ushtrie osmane prej 25 mijë vetash në betejën Torviollit.

loading...

Leave a Reply