loading...
Home * Tag Archives: shqiperia

Tag Archives: shqiperia

Nano, Berisha, Meksi, Qoku, së bashku në Paris 1987

Ishte momenti kur marin komandat nga lart për të filluar rënimin e shqipërisë. Pas mbylljes 50 vjeçare ku të gjithë vlerat njerëzore u fikën nga diktatura më e egër dhe e gjatë në historinë e botës, aty ku e vetmja vlerë ishte partia, filloi një goditje tjetër për shqiptarët. Kjo foto, është bërë në Paris 1987, aty ndodhen Mentor Qoku, ...

Read More »

Thënie mbi shqiptarët e Shqipërinë

“Nga thëniet të cilat mbledhim nëpër lista të caktuara duhet përfshirë edhe ato të cilat nuk na pëlqejnë, por që i takojnë temës. Sfida më e madhe është të pranohet dhe të hidhet në shesh e vërteta e jo të injorohet ajo.” – Skender Mustafi “…duam vetëm bashkimin dhe unitetin e racës shqiptare, përparimin e saj intelektual dhe ekonomik me ...

Read More »

Shqipëria e pasur, me shqiptarët e varfër

Pse Shqipëria nuk arrin të shfrytëzojë potencialet e saj: zonat bregdetare dhe ato bujqësore nuk kanë vlerë të shtuar, duke bërë që varfëria në to të mbetet e lartë. Vendi tepër i varur nga të ardhurat nga emigracioni.. Nga Ornela Liperi Një vështrim mbi hartën e varfërisë, i kombinuar me të dhënat e burimit kryesor të jetesës në qytet e ...

Read More »

BE: Shqipëria dhe Bosnja të fundit në Rajon për plotësimin e kritereve për shkencën dhe teknologjinë

Ndryshe nga vendet e tjera të Rajonit, Shqipëria dhe Bosnja kanë mbetur pas në lidhje me plotësimin e kritereve për shkencën dhe teknologjinë, që kërkon Bashkimi Europian për integrimin. Plotësimi i kritereve për shkencën, kërkimin dhe inovacionin ka një nivel të mirë të përgatitjeje në Maqedoni, Malin e Zi dhe Serbi, ndërsa në Shqipëri, Bosnjë dhe Hercegovinë dhe Kosovë përgatitjet ...

Read More »

Vajtim për robëri të shqiptarëvet

O të humbur shqipëtarë, Seç qenkeni për të qarë! Për të qar’ e për të sharë, Për të shar’ e për të vrarë! Armiqtë mbë dhé ju hodhnë, Dhe ju shtypnë sa u lodhnë! Sa u lodhn’ e sa ju ngopnë Ju gdhendnë edhe ju rropnë. As bukë, as brekë s’ju lanë, Ju punoni, ata hanë! Nuk ju lan’ as ...

Read More »

Të “fshehtat” e Miss Albania 1991, Selimllari as nuk do të ishte regjistruar…

Në programin Fol me Mua, Fol me Ata, të Enkel Demit, në TVSH, mbrëmjen e së premtes u fol për organizimin e Miss-it të parë shqiptar. Të ftuar në studio ishin prezantuesi i Miss Albania-s 1991, Blendi Gonxhe dhe skenaristi Engjëll Ndocaj, i cili bashkë me regjisoren Vera Grabocka është marrë me të gjithë organizimin e këtij spektakli që ishte ...

Read More »

Kolumbia e Evropës

‘Shqipëria po kthehet në Kolumbinë e Europës’ – kështu e nis shkrimin e saj italiani ‘il Giornale.it’. Këtë deklaratë e ka bërë që nëntorin shkuar ish-kryeministri dhe ish-presidenti i vendit Berisha dhe nëse Shqipëria nuk është e interesuar që të bëjë trafik kokaine, kanabisi i çuar në Europë nga ky vend nuk ka rivalë. Ambasadori i OSCE-së në Shqipëri, Borchardt, ...

Read More »

“Tranzicion m… me nder jush”

Tranzicion : Proçes ndryshimi që zhvillohet gjatë një periudhe kohe. Ky term bën përjashtim për vendin tonë, Shqipërinë, për ne shqipëtarët. Ne kemi kohë që jemi në një autobus urbani që përshkruan një itinerar të caktuar me fanatizëm të habitshëm. Pa stacione ndalimi, e herë herë për të ndryshuar disi monotoninë ecim dhe mbrapa.   Shoferët e njohin mirë këtë ...

Read More »

Ah moj demokraci…

E ç`t`iu them për demokracinë? E gjeta apo më gjeti, me gurin e Sizifit mbi shpinë? Tek bëj të çaj dallgët e jetës me vështirësi, se që kohë na u ngritën këmbët dhe na u bënë kokë, mi krodhën e bukës na ranë dhëmbët, m`be më sot, m`be me xhepat trokë, shpresat duke i bërë abort. Se larg e më ...

Read More »

Po, na duhet një Republikë tjetër

Në librin tim “Shoqëria Periferike”, botuar nga shtëpia botuese “Ora” në vitin 2004, kam kërkuar pas studimeve të mia të krijohet një republikë e re, e kisha numuruar, do të ishte republika e dhjetë, pas shpalljes së Pavarësisë! E keni në atë libër nga faqja 318 deri 338 te kapitulli me titullin “Republika e Dhjetë”. Duhet ndryshuar sistemi politikë nga ...

Read More »
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com