loading...

Shkencë

Konfirmohen dy grimca të reja në CERN

Kur Heidi Schellman, eksperte në fushën e fizikës për grimcat, e pyetën për rëndësinë e kësaj fushe përgjigjia e saj ishte shumë e qartë: “Kur fizikantët fillojnë të matin gjëra të reja nuk ka asnjë katalog për pajisje që të na lejojë të realizojmë matje. Duhet t’i bëjmë vetë. Një analogji do të ishte një ekspeditë në Everest. Që dikush ...

Read More »

BE: Shqipëria dhe Bosnja të fundit në Rajon për plotësimin e kritereve për shkencën dhe teknologjinë

Ndryshe nga vendet e tjera të Rajonit, Shqipëria dhe Bosnja kanë mbetur pas në lidhje me plotësimin e kritereve për shkencën dhe teknologjinë, që kërkon Bashkimi Europian për integrimin. Plotësimi i kritereve për shkencën, kërkimin dhe inovacionin ka një nivel të mirë të përgatitjeje në Maqedoni, Malin e Zi dhe Serbi, ndërsa në Shqipëri, Bosnjë dhe Hercegovinë dhe Kosovë përgatitjet ...

Read More »
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com