loading...
Home * Lajme * Ekonomi

Ekonomi

Të gjithë lekët që keni janë fallso

Pse të gjithë lekët që janë në qarkullim janë fallso? Sepse është një copë letre pa asnjë garanci nga rezerva e arit, sepse Banka Qendrore (private) i kushton 50lek për të prodhuar një kartëmonedhë, kosto e letrës dhe bojës, kurse ne na jep borxh vlerën nominale të tij bashkë me interesa që nuk do mundemi ti paguajmë kurë pasi nuk ...

Read More »

Shqipëria e pasur, me shqiptarët e varfër

Pse Shqipëria nuk arrin të shfrytëzojë potencialet e saj: zonat bregdetare dhe ato bujqësore nuk kanë vlerë të shtuar, duke bërë që varfëria në to të mbetet e lartë. Vendi tepër i varur nga të ardhurat nga emigracioni.. Nga Ornela Liperi Një vështrim mbi hartën e varfërisë, i kombinuar me të dhënat e burimit kryesor të jetesës në qytet e ...

Read More »

Ilir Meta: “Eshtë e domosdoshme të nxiten fëmijët për të shpalosur e zhvilluar aftësitë krijuese”

Kryetari i Kuvendit, zoti Ilir Meta, i cili mori pjesë në panairin e shkencës dhe inxhinierisë të organizuar nga Kolegji “Turgut Ozal” të Tiranës, u njoh nga afër me shpikjet inovative që nxënësit e kësaj shkolle kishin përgatitur dhe i kishin ekspozuar në këtë event. Kryetari i Kuvendit vlerësoi këtë iniciativë, duke theksuar se është e domosdoshme për të nxitur ...

Read More »
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com