loading...
Home * Art & Kulturë * Letërsi

Letërsi

Letërsia, mënyra më e mirë për të kuptuar veten tonë?

Një burrë që flet me një kafkë. Një monolog për vetëvrasjen, në kufirin poroz midis mendjes dhe çmendurisë. Një vajzë që po mbytet në një përrua, e pikëlluar për babain e saj. Nëse David Lynch do të kishte bërë “Tëin Peaks” 400 vjet më parë, ai mund të kishte dalë me diçka të ngjashme. Por ky ishte Uilliam Shekspiri. Në ...

Read More »

25 vjet nga vdekja e Martin Camajt

Sot bëhen 25 vjet që nga vdekja e shkrimtarit dhe albanologur shqiptar, Martin Camaj në Mynih. Kërkimet akademike të Camajt u përqendruan në gjuhën shqipe dhe dialektet, në veçanti të atyre në Italinë jugore. Veprimtaria e tij letrare në harkun 45 vjeçar ka disa shkallë zhvillimi. Ai e nisi me poezinë, zhandër mbas të cilit i mbeti besnik gjithë jetën, ...

Read More »
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com